Thursday, September 7, 2023

ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

 

Δήμος Αποκορώνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Αυτήν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου περπατάμε την κυκλική πεζοπορική διαδρομή Κουρνάς- Κάστελλος- Πάτημα- Κουρνάς, με αφετηρία τον Άγιο Γεώργιο στον Κουρνά. Η διαδρομή περνάει από το Δάσος του Αζίλακα καθώς και από τα χωριά Κάστελλος και Πάτημα. Στους πεζοπόρους θα διατεθούν έντυποι χάρτες του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών του Αποκόρωνα Chania Trails καθώς και αναμνηστικές τσάντες και cartes postales με τοπία της διαδρομής και μικρό κέρασμα κατά τη διάρκειά της. Το info desk με τα αναμνηστικά και την παροχή πληροφοριών στους πεζοπόρους στον Άγιο Γεώργιο στον Κουρνά θα λειτουργήσει την Κυριακή από τις 08.00 μέχρι τις 12.00.
Ελάτε μόνοι ή με παρέα να γνωρίσετε μία από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε εναλλαγές πεζοπορικές διαδρομές στον Αποκόρωνα.
 
Η διαδρομή είναι συνολικού μήκους 7,6 χλμ με εκτιμώμενη διάρκεια πεζοπορίας λιγότερο από 4 ώρες, επίσης είναι εφικτή η διάσχιση της πάλι σε κυκλική μορφή με μικρότερο μήκος, λιγότερο από 5 χμ, με παράκαμψη των οικισμών Κάστελλος και Πάτημα. Συνιστάται για τους πεζοπόρους η χρήση κατάλληλων παπουτσιών καθώς και να κρατούν μαζί τους αρκετό νερό.
 
Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων & Δήμος Αποκορώνου

No comments: